BLOG


February 08, 2017
En vecka i en konsults liv: Team & robotar
By: Therese at Digital

Idag är det onsdag vilket betyder att jag har möte med Dimitar som är testare i projektet. Vi går då igenom vilka framsteg som har gjorts och om det dykt upp några allvarliga buggar som behöver prioriteras. Eftersom Dimitar sitter i Plovdiv, Bulgarien, sker mötet självklart på Skype där vi delar skärm för att lättare följa med i vad vi pratar om.

Det kan vara svårt att ha ett team som inte sitter tillsammans så två veckor efter att vi startade projektet åkte alla vi som sitter i Stockholm ner till Plovdiv för att lära känna teamet där och sitta och jobba tillsammans i en vecka. Det var verkligen viktigt för under den veckan hann vi lära känna varandra på ett helt annat sätt än vad man gör om man bara pratar i telefon. Nu har vi en väldigt bra stämning i gruppen och det är väldigt viktigt för mig att ha en prestigelös stämning i teamet. Det gör att folk vågar fråga varandra när de behöver hjälp utan att känna att det är en ”dum” fråga.

Therese

Väl hemma började jag ta tag i mitt hobbyprojekt som har fått ligga på is i några veckor för att jag väntat på komponenter. Jag har aldrig varit intresserad av elektronik men i julas köpte jag en liten robot till min 11:åriga kusin och kom då på att det vore så roligt om man kunde bygga en personlig robot. Efter att ha googlat runt ett tag hittade jag ett litet startkit som jag köpte. Sen dess har jag suttit och försökt lära mig att programmera hårdvaran för att kunna bygga något ”vettigt”.

Therese

Just nu bygger jag en sensor med mikrofon som jag ska sätta i en av mina blomkrukor. Den läser då av fuktigheten i jorden och om det är för låg fuktighet piper den så man kommer ihåg att vattna. Jag är värdelös på att ha hand om växter så jag tänkte att det här kanske kan hjälpa mig hålla något grönt levande lägre än två veckor.

Therese

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: https://www.accenture.com/se-en/blo... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.