BLOG


February 06, 2017
En vecka i en konsults liv: Therese på Digital!​
By: Therese at Digital

Den här veckan ska ni få följa med mig, Therese Wettergren. Jag arbetar på Accenture Interactive som är en del av Digital. I mitt nuvarande uppdrag sitter jag som projektledare för ett e-handels projekt vilket är fantastiskt roligt. Det betyder att jag delar min tid mellan Accentures kontor på Mäster Samuelsgatan med en fantastisk utsikt över Stockholm och kundens kontor som man kan se på andra sidan Riddarfjärden.

Therese

Jag har haft sådan tur att jag bor väldigt nära Accentures kontor. Därför ser min morgonrutin ut som så att jag lämnar min hund på dagis och kan sedan promenera till kontoret på 10 minuter. Det enda minuset är att jag aldrig riktigt hinner lyssna på en hel pod!

Therese

Det första jag gör när jag kommer in på kontoret är att gå igenom mailen för att se om det är något som kräver min uppmärksamhet direkt. För att underlätta har som regel att när jag går hem för dagen ska det inte finnas några olästa email i inkorgen. Jag måste dock erkänna att på dagar då mailen trillar in non-stop är det inte alltid jag lyckas med det konststycket.

Klockan 10 varje morgon har vi daily stand-up med hela teamet. Vi jobbar efter en metodik som heter Scrum vilket innebär att vi varje dag samlas i 10 minuter för att gå igenom tre punkter.

1. Vad gjordes under föregående dag?
2. Vad ska vi jobba med idag?
3. Är det något man behöver hjälp med för att komma vidare?

Det är ett väldigt bra arbetssätt för att se till så att projektet är på banan och snabbt fånga upp om det finns några problem. Vi är ett distribuerat team vilket betyder att jag och tre personer till sitter i Stockholm och tre utvecklare sitter i Plovdiv, Bulgarien. Det kräver att vi använder all tillgänglig teknik för att samarbeta, så alla våra möten sker via Skype och vi har en konstant pågående chat i Slack.

Therese

På måndagar brukar jag inte ha något planerat på kvällen utan det blir ofta en lugn kväll i soffan med en kopp te och en bra serie.
/Therese

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: https://www.accenture.com/se-en/blo... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.