BLOG


February 27, 2017
En vecka i en konsults liv: Susanne på Digital drar igång sportlovsveckan!
By: Susanne at Digital

Hej! Jag heter Susanne Strålfors och den här sportlovsveckan ska ni få se vad jag har för mig under några dagar.

Jag jobbar som Manager på Accenture Interactive och här har jag varit i 1.5 år. Innan dess har jag jobbat på Brightstep sedan 2008. 2015 blev Brightstep uppköpa av Accenture, så egentligen har jag varit på samma ställe ganska länge.

Efter min civilingenjörsexamen i datateknik från KTH 2001 har jag jobbat med systemutveckling framförallt i Java och med webapplikationer. Jag har trivts jättebra med detta och blir lika glad varje gång som något jag gjort fungerar. Numera jobbar jag dock mest med projektledning och som Scrum Master. Vad detta innebär kommer ni få se mer av under veckan.

Jag är 39 år, uppvuxen i Stockholm och bor i ett radhus i Sundbyberg med mina två barn och en envis katt. Till familjen hör också en särbo och två bonusbarn. På fritiden skjutsar jag runt barnen på deras olika idrottsaktiviteter men försöker också träna själv. Jag tycker mycket om inredning, min lilla trädgård och att sy och pyssla med olika projekt.

Denna måndag i februari började med ett tandläkarbesök för min dotter Alice som är 11år. Hon behövde dra ut mjölktänder som inte vill lossna. Vi var lite nervösa innan men allt gick bra.

Eftersom det är sportlov är denna vecka lite speciell, det är ingen skola och de flesta av barnens aktiviteter har uppehåll. Jag planerar att vara ledig på fredag men de andra dagarna får barnen vara på fritids och fritidsklubben när jag är på jobbet. Förhoppningsvis blir detta en lugnare vecka än vanligt.

Väl på plats på jobbet blir det en efterlängtad kopp kaffe framför mailen.

Susanne

Jag har jobbat med e-handelslösningen för samma kund Elkjøp från och till sedan 2009. Elkjøp har fem stora e-handelssiter, Elgiganten i Sverige och Danmark, Giganti i Finland och Elkjøp och Lefdal i Norge. Vi är ett ganska stort team på ca 20 konsulter som jobbar med Elkjøp. Jag leder ett av Scrum-teamen och vi har sedan i somras jobbat med att skapa en marketplace-lösning. Elkjøp vill bli Nordens svar på Amazon. Här kan ni läsa om vad Elkjøp själva säger om detta: https://netthandel.no/elkjop-amazon.... Visst låter det spännande?!

Just nu fokuserar vi på att få alla integrationer till andra system på plats för att kunna testa de olika flödena på bästa sätt. Många system och personer är inblandade så det är inte helt lätt. Här är vår hörna där teamet sitter, vi kan inte klaga på utsikten:

Susanne

Dagen rinner iväg och plötsligt är det dags att åka och hämta min yngsta kille Nils som är 6 år på fritids. Han har varit hos sin pappa förra veckan så jag har längtat efter honom.

Susanne

När vi kom hem ville barnen tillverka tvål (?), det blev förvånansvärt mycket att städa efter det… Nu blir det förhoppningsvis en lugn kväll i soffan. Vi hörs i morgon!

Susanne

/Susanne

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: https://www.accenture.com/se-en/blo där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv. ​

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.