BLOG


March 10, 2017
International Exchange Program: Sightseeing i Delhi och arbete i Gurgaon​
By: Beatrice

Hallå från Indien,

Anton har gett sig iväg på semester och jag har spenderat några dagar själv i Pune. Förra helgen träffade jag två av våra finska kollegor, Henri och Dilbagh. Vi förberedde oss till Dilbaghs bröllop som vi ska på här i Indien om två veckor. Dilbagh kommer ursprungligen från Indien och vi ser fram emot att uppleva ett Indiskt bröllop från nära håll.

Annars har jag också fortsatt med vårt vanliga vardagsnöje här i Pune, spela bowling och åka gokart. Nu senast var det Indrajeet från kontoret som följde med mig och han tyckte att det var roligt att prova gokart för första gången.

International Exchange Program: Sightseeing i Delhi och arbete i Gurgaon​

Indrajeet och jag redo för gokart.

Efter jobbet i fredags lämnade jag istället Pune för att flyga till Delhi. Anton och jag ska jobba på ett av kontoren i Gurgaon i två veckor och jag ville passa på att turista i Delhi över helgen, då Gurgaon ligger strax utanför Delhi. Tre av våra Indiska kollegor mötte upp mig i Delhi och visade mig runt, vilket jag tyckte var jättekul.

International Exchange Program: Sightseeing i Delhi och arbete i Gurgaon​

Kalikha, Sidarth och Vishesh i Lordi Gardens.

Det var en hektisk helg då vi hade två dagar på oss för turista i huvudstaden som består av väldigt många turistattraktioner. Bland annat hann vi besöka Humayons Tomb, Red Fort, Gateway of India, Lordi Gardens och Ashardham. I jämförelse mot Pune var vädret lite svalare i Delhi och jag frös nästan lite på morgonen, vilket var länge sedan jag gjort här. Det var däremot ett skönt väder att turista i.

International Exchange Program: Sightseeing i Delhi och arbete i Gurgaon​

Humayon’s Tomb.

International Exchange Program: Sightseeing i Delhi och arbete i Gurgaon​

Red Fort.​

Det som förvånade mig här i Delhi var hur grönt och hur lugnt allt var kring de flesta turistattraktionerna. Det fanns mycket gröna parker med fina blommor att promenera runt i. I jämförelse mot Pune och Mumbai fanns det även mycket mer västerlänningar. Jag förstår att det är en spännande stad att turista i med många intressanta sevärdheter. Förutom att turista runt och kolla på kända byggnader, spenderade vi även många timmar på fik och restauranger med god mat.​

International Exchange Program: Sightseeing i Delhi och arbete i Gurgaon​

Den mysiga omgivningen innanför Red Fort’s murar.

Det ska bli roligt att jobba i Gurgaon i två veckor och att få lära känna mer av våra kollegor på det kontoret bättre. Vi har tidigare haft kontakt med flera av dem över Skype och vi ser fram emot att träffa dem i verkligheten.

Det var allt för mig denna gång!

/ Beatrice

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive