BLOG


April 03, 2017
En vecka i en konsults liv: Moa på Security!
By: Moa Hedlund

Måndag morgon är alltid lite kämpigare än övriga mornar på veckan. Speciellt efter en helg ute i trädgården. Jag och min pojkvän har ganska nyligen flyttat in i ett parhus ute i Täby. Så jag pendlar in till centrala Stockholm varje dag och är alltid extra glad om solen skiner och tågen går enligt tidtabell. Denna morgon gick jag förbi detta vackra blomsterarrangemang och blev påmind om att det är påsk redan nästa vecka.

Moa Hedlund - Security

Jag heter Moa och jag jobbar som Associate inom Security på Accenture. Jag tog examen från Stockholms Universitet i september förra året. Där läste jag Ekonomi och IT under tre års tid. Att jag halkade in på Accenture var egentligen en slump, jag gick förbi deras monter på en mässa jag var på med mitt Universitet och det ena ledde till det andra och vips så var jag här.

När jag började i september fick jag direkt komma ut på projekt och jag har varit på detta projekt sedan dess. På detta projekt jobbar jag med identitet och accesshantering. För tillfället håller vi på att utveckla ett nytt ramverk för vår kund. Just nu är vi i planering och uppstartsprocessen. Så vi har mycket möten om tidsplanering och scope. Det är väldigt spännande att få vara med i ett projekt från början och se hur det utvecklas genom alla faser. Det är ett roligt projekt och kontoret ligger väldigt centralt vilket är en fördel för mig som pendlar.

Moa Hedlund - Security

Innan lunch jobbar jag med att skapa processflöden med kundens mallar. Något som är både lärorikt och frustrerande när inte Micorsoft Visio fungerar som jag vill. Till lunch äter jag rester från söndagens familjemiddag och längtar tills i sommar när måndagens matlåda består av rester från grillmiddagar. Efter lunch har jag möte med vårt change management team för att fylla i en excelfil som mäter hur stor påverkan förändringen kommer innebära för kunden. Något jag verkligen gillar med Accenture är att man jobbar mycket i team och kollegorna är väldigt mån om att hjälpa varandra.

Efter lite möten tar jag en kaffe från vår gemenasamma investering här på projektet, en Nespresso-maskin! Då kundens kaffe inte smakar så bra så har vi gått ihop och köpt en Nespresso-maskin. Sedan får alla köpa kapslar och använda hur mycket man vill, väldigt väl investerade pengar. Rensar min mejlkort och rundar av arbetsdagen. Efter jobbet är det äntligen dags för innebandyträning, laget har haft uppehåll i fyra veckor och jag har haft ofrivilligt uppehåll i nio veckor på grund av skada.

Moa Hedlund - Security

/Moa

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv. ​

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive