April 07, 2017
En vecka i en konsults liv: Tuff innebadyträning
By: Moa Hedlund

Så var det plötsligt fredag, denna vecka flög förbi kändes det som. Igårkväll gjorde jag som sagt min första innebandyträning på nio veckor. Det kändes helt fantastiskt och det var hur kul som helst. Vi hade både innebandy och fys-träning, så det var en jobbig comeback. Nedan är som utlovat bilder på lite folk i mitt lag från träningen igår.

Moa - Security

Moa - Security

Fredagar på kontoret innebär oftast att det är väldigt tomt. Våra utländska kollegor flyger hem på torsdagar och av oss Svenskar sitter en tredjedel ofta på Accentures huvudkontor. Detta är något som är väldigt uppskattat av många på Accenture. Fredagar betyder jobb på huvudkontoret och man får chansen att träffa de kollegor som man inte jobbar med dagligen. Jag har dock bokat in en lunchdejt med en kompis så sitter kvar hos kund denna fredag. På bilden nedan ser ni mitt lunchsällskap för dagen.

Moa - Security

En annan sak som jag missar på Accenturekontoret idag, förutom mina härliga kollegor, är en lunch med en Blockchain-expert inom Accenture. Detta är något som vi internt inom säkerhetsteamet har ordnat och det är väldigt förmånligt att få dela kunskap på detta sätt. Kombinera nytta med nöje helt enkelt.

Idag har jag bokat in de möten som jag tror kommer behövas nästa vecka för att komma framåt med våra planer. I mitt nya team kommer jag och en tjej från Holland jobba. Hon har varit på semester denna vecka så jag har fått sköta allt under tiden. Nästa vecka ska vi avstämningsmöten både internt och med de kundpersoner som vi har kontakt med. Det är väldigt roligt och givande att få möjlighet att ha kundkontakt trots att jag är så pass junior. För mig betyder det mycket och det känns verkligen som man har förtroende från sina chefer.

På fredagar brukar vi försöka gå ut och ta en finkaffe på något av de cafeén som ligger nära kontoret. Denna fredag blir vi ett helt gäng som tar oss ut och njuter av solen en stund innan vi alla skiljs åt för helg.

Efter vår kaffepaus rensar jag min mejlkorg och skickar några påminnelsemejl till min egen mejl inför kommande vecka. Det är ett sätt som fungerar för mig om jag har saker som jag inte vill glömma. Då ser jag på måndag morgon att jag har ett oläst mail och så kommer jag ihåg vad jag skulle göra. Ett annat smart sätt är att boka in möten med sig själv så jag får en påminnelse att jag ska göra något som att exempelvis tidsrapportera.

Nu är det dags för mig att låsa in datorn i skåpet och ta helg. Tack för att ni har läst mina inlägg och följt mig under denna vecka. Nu lämnar jag över bloggandet till min kollega Magnus och jag kan garantera att det blir rolig läsning.

/Moa

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ bloggen på Facebook eller håll dig uppdaterad via Instagram, och Twitter, med hjälp av hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bddy.me/2kKBsNU... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive