BLOG


April 05, 2017
En vecka i en konsults liv: Klockan 15.00 betyder bara en sak...
By: Moa Hedlund

Onsdagar är för många på detta projekt den viktigaste dagen. Onsdagar innebär fika klockan 15.00 och inte en minut senare. Det blir genast lite orolig stämning i rummet om inte den fikaansvariga för dagen står redo med fika och en historia. Varje vecka är det en ny person som håller i fikat och denna är även ansvarig för att ta fram en bild och berätta en historia kring bilden.

Under förmiddagen jobbar jag med processbeskrivningar för de processflöden jag skapat tidigare i veckan. Dessa ska fungera som instruktioner för hur den nya processen fungerar. Även för detta dokument följer jag kundens mall men denna gång med mindre frustration. Innan lunch går jag igenom mitt arbete med min projektledare och han ger mig användbar feedback. Inom Accenture är alla väldigt mån om att dela sin kunskap och hjälpa varandra. Som ny inom branchen är detta ovärderligt och jag lär mig saker varje dag från personer som har mer erfarenhet än mig.

Dagens lunchsällskap idag stod Julia, Johan, Oscar och Thomas för. Endast Johan och Julia ville ställa upp på bild. Dagens samtalsämne var tandläkare och visdomständer, inte speciellt upplyftande kan tyckas.

Moa at Security

Efter lunch har jag ett möte med delar av vårat Strategi-team för att stämma av vad de har gjort inom det området som jag nu ska börja jobba inom. Efter en kort avstämning har jag lite mer kött på benen och vet hur jag ska planera det nya teamets arbete för de nästkommande månaderna.

När klockan slår 15.00 har Tim och Artus dukar upp chokladtårta. Tim berättar hur han firar den Holländska ”Kingsday” och visar upp diverse foton från det.

Moa at Security

Alla blir glada av fika!

Moa at Security

Det var en riktigt fin tårta de gjort!

Jag rundar av dagen vid 17.30 och möter upp min bättre hälft för att åka och köpa en vattenslang och en högtryckstvätt. I helgen är det dags att tvätta taken på huset och garaget, och jag hoppas verkligen solen skiner på oss då så vi får avsluta veckan bättre än vi startade den.

/Moa

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ bloggen på Facebook eller håll dig uppdaterad via Instagram, och Twitter, med hjälp av hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bddy.me/2kKBsNU där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive