BLOG


May 31, 2016
En vecka i en konsults liv: Michaela på Digital i Malmö tar över
By: Michaela at Digital

Se Michaela introvideo!

Hej,

Jag heter Michaela Kamp och arbetar som Business Analyst på Accenture Digital, inom den del som heter Accenture Interactive. Den här veckan kommer ni att få en inblick i en del av det arbete Accenture gör inom corporate citizenship samt hur vi har det på Accentures Malmö-kontor, mera känt som Skåntoret.

Kort om mig: Jag är uppvuxen i Bromölla utanför Kristianstad, men läste gymnasiet i Helsingborg. Därefter läste jag Civilekonomi med språkinriktning arabiska samt mastern Technology Management vid Lunds Universitet. Tack vare mina studier har jag haft möjlighet att plugga både i Jordanien och Kina. Som person gillar jag att ha många järn i elden och blir lätt rastlös. Några av de saker som min fritid består av är träning, umgänge med kompisar och min sambo, att sitta på jaktpass och spana efter vildsvin och hjortar, att spela ner mig till 36 i handikapp i golf (jag tog nyligen grönt kort) samt att hjälpa nyanlända att lära sig svenska.

Följ med så får ni se hur en vecka i mitt liv kan se ut!

Måndag morgon innebär för många konsulter att de är på väg ut/eller strax ska bege sig ut till kund. Den här veckan ser inte ut så för mig. Jag avslutade ganska nyligen ett längre projekt hos en kund och sitter nu på bänken. Att sitta på bänken är detsamma som att vara mellan två projekt. Det är inte alltid som det klaffar att ett projekt avslutas på fredagen och nästa börjar följande måndag. Istället ges möjlighet att bocka av sin "to do"-list, hjälpa till med internprojekt och försäljning, samt spendera tid på något av alla de engagemang som finns på Accenture. Det sistnämnda är vad delar av min vecka kommer att bestå utav. Jag är engagerad inom Accentures corporate citizenship-arbete och är bland annat mentor i "Mitt livs chans". På torsdag får ni följa med på den aktiviteten. Som del av mentorskapsprogrammet "Mitt livs chans" har jag inte bara fått chansen att lära känna härliga adepter, utan jag har också nätverkat med de andra mentorerna. En av dem frågade mig om jag skulle vilja besöka en grundskola i Malmö och prata om "En dag på jobbet". Självklart ville jag det! Så idag begav jag mig till skolan och träffade två niondeklassare.

Den första klassen var lugn, medan den andra var mer livlig. Responsen från de båda klasserna var över förväntan.

Jag började med att visa bilder och berätta om min resa, allt ifrån att jag i högastadiet ville bli advokat i framtiden, till att jag jobbade som volontär i Thailand under gymnasiet, till att jag sedan kämpade med omtentor och levde studentlivet i Lund. Andra delen handlade mer om Accenture och livet som konsult, och denna delen var mer interaktiv.

Först fick de använda Mentimeter för att svara på vad en management konsult gör. Den andra klassen var lite svårflörtad och det var bara en som valde alternativet "Har roligt". Jag hoppas att de ändrade uppfattning efter att jag berättade om de olika typer av projekt som jag har varit involverad i. Sedan fick de testa på en light version av hur det kan vara att jobba som konsult. De fick resonera fram till hur många i Sverige som använder sig av Instagram för att sedan komma på förslag på hur ett företag kan öka antalet följare på Instagram. Ett populärt svar var att de kunde använda sig av kändisar.

Nöjd efter dagens happening var det dags att runda av med att svara på mejl och förbereda inför morgondagen. Måndags kvällar innebär gymmet med min sambo och en kompis. Jag missade förra veckans träning då jag var knallförkyld, så jag är supertaggad inför ikväll. Därefter blir det till att springa hem för att så fort som möjligt kunna se nästa avsnitt av Game of Thrones.

Imorgon får ni följa med mig till Accentures Malmö-kontor, Skåntoret. Missa inte det!

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.