BLOG


June 06, 2016
En vecka i en konsults liv: Fredag och långhelg på Skåntoret
By: Michaela at Digital

Fredag är min favoritdag på jobbveckan. Inte för att det är sista dagen innan helgen (även om det också är en bidragande faktor), utan för att fredag är den dagen då flest personer är inne på kontoret. Jag personligen brukar försöka vara inne på kontoret så många fredagar som möjligt även när jag är ute hos kund. Jag tycker att det är viktigt att ta tillfället i akt att nätverka med sina kollegor och ta chansen att ställa frågor face-to-face. Det är också ett bra tillfälle att få veta vad alla andra jobbar med.

Fredag innebär även `fredagsfrukost´. Vi har ett rullande schema på Skåntoret där vi turas om att fixa frukost. När "frukosttiden" var kommen imorse fanns här ingen frukost och alla kurrande magar undrade vems vecka det är. En snabb kik på schemat och ett telefonsamtal resulterade i skratt. Ingen var direkt förvånad att personen i fråga glömt sin vecka. Så jag kilade ner och köpte frukost. En kollega som är på projekt i Norge köpte Nutella till frukosten för några veckor sen. Imorse diskuterade vi bland annat hur mycket socker en burk Nutella innehåller och hur mycket Nutella som går ner innan det rekommenderade dagliga intaget av kalorier är uppfyllt.

Michaela

Ni som läste tisdagens inlägg vet att vi var ovanligt många inne på kontoret i tisdags. I förmiddags var vi istället exceptionellt få för att vara en fredag. Jag vet inte om det beror på att det är långhelg, vänner/familjemedlemmar som tar studenten eller möten hos kund som hägrar. Under eftermiddagen trillade några fler kollegor in i alla fall.

Idag hade jag ett avstämningsmöte med WISE-gänget i Stockholm. WISE är Accentures kvinnliga nätverk som anordnar olika events för att inspirera, stötta och uppmuntra våra kvinnliga anställda. Dessutom har jag gjort lite internutbildning, bland annat om olika sätt att engagera och motivera sitt team.

Michaela

Jag älskar sommarvärmen som kommit till Skåne! Så i helgen ska det njutas. Ikväll väntar finmiddag med sambon, en av mina närmsta kompisar samt hennes man. Deras barn, tillika mina gudbarn, är hos mormor och morfar ikväll så det blir barnfritt. Det är inte ofta som bara vi vuxna ses. Imorgon bär det av över sundet för en heldag i Köpenhamn tillsammans med två gymnasiekompisar. På söndag är det dags att hänga på golfbanan och jobba ner det där handikappet. Sen är det ju långhelg med en ledig måndag. Då tänkte jag åka hem till min mamma för att sola och bada, samt mysa med tre veckor gamla kattungar. Det ni, det är inte fy skam!

Nu när ni vet vad jag gjort idag och planerar att göra under långhelgen är det dags att stänga ner locket på datorn och tacka för mig. Tack till er som följt mig den här veckan! Jag hoppas ni tyckt det har varit roligt och intressant att läsa om delar av Accentures corporate citizenship arbete, Fjord samt hur vi har det på Skåntoret. Jag avslutar min vecka med en groupie på mig själv och några av mina härliga "Skåntorare"!

Michaela

xoxo,
Michaela

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.