BLOG


May 17, 2016
En vecka i en konsults liv: Virtuella arbetsplatser från hela världen
By: Mathias at Technology

Tja,

Efter ett par intensiva senaste veckor börjar måndagen i samma raska takt – vi är nämligen i slutfasen av ett projekt som skall levereras samtidigt som vi skall lämna in en rekommendation för stegen vidare. Morgonen flyger iväg med koordineringsmöten och avstämningar för att få till det sista av båda delar. Här arbetar jag med ett litet team på fem människor – alla experter på var sitt område – där två av dem flugit in från Filippinerna för att bistå oss med deras kunnande.

Mathias

Att jobba på Accenture innebär ofta att du arbetar tillsammans med människor över hela världen – ibland onsite och ibland offsite i olika former av "virtuella arbetsplatser". Jag tycker det är både inspirerande och lärorikt och jag möter dagligen människor med väldigt djupa kunskaper och erfarenheter som jag får möjlighet att lär mig av.

Under lunch har jag en uppföljning i en kurs som jag tidigare gått: "Growing Authentic Leaders Program" som berör "7 habits of highly effective people" och Mindfulness – perfekt en dag som denna.

Mathias

I slutet på eftermiddagen har jag ett möte med en kollega för att diskutera ett område där jag känt jag kan bidra på och förbättra. Det blir ett bra och kort möte med flera konkreta punkter som vi måste arbeta vidare med. Även om Accenture är ett stort multinationellt företag, har man förmågan att förbättra och förändra – detta är något jag värdesätter högt!

Drar mig hem efter mötet för att äta lite, och fortsätter sedan kvällen ut med de sista finjusteringarna av materialet – det levereras senare samma kväll. Projektet är färdigt för denna gång och imorgon väntar ett annat!

Ett av mina personliga mål som jag satt upp för mig själv – som är en del av arbetssättet för Accenture – är att bredda och fördjupa mina kunskaper inom IT säkerhet. Dagen avslutas därför med lite läsning.

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.