BLOG


May 19, 2016
En vecka i en konsults liv: Att arbeta med servrar som personligt projekt
By: Mathias at Technology

Tja

Igår kom jag lite tidigare till jobbat än vad jag brukar för att hinna gå igenom agendan med min kollega samt strukturera upp vad vi skall gå igenom och vem som presenterar vad i presentationen med kund senare i veckan.

Förmiddagen fortsätte sedan med olika möten. Efter lunchen passade jag på att ta en kort promenad och njuta lite av våren.

Under eftermiddagen arbetade jag vidare på mitt nya projekt där jag nu sitter och arbetar för en kommande presentation. Arbetet sker tillsammans med en person från Malaysia där vi använder Skype (for Business) för att få en bra och tät dialog med varandra.

Efter jobbet träffade jag min sambo i stan och kvällen tillbringade vi tillsammans. I slutet av kvällen arbetade jag med servrarna – jag har många olika projekt som jag vill testat men som inte hunnit bli av ännu. För mig är detta ett sätt att lära mig och att få testa ut olika intressanta teknologier och idéer. För många andra är det säkert värmegeneratorer som skapar oljud. Och för er som läser detta: Man måste inte drifta sina egna servrar för att jobba på Accenture Technology, men det finns vi som gör det.

Kvällen avslutades med lite praktiskt arbete: att penetrationstesta mitt egna nätverk. Som jag nämnde tidigare är en av mina personliga mål IT säkerhet och jag försöker därför varva teori med praktik.

Mathias

Ha det fint!

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.