BLOG


April 02, 2017
En vecka i en konsults liv: Maria på Security!
By: Maria at Security

Hallå,

Det är tisdag och långhelgen är tyvärr redan över. Valborg spenderade jag i Ö-vik tillsammans med släkt och vänner åt min pojkvän. Uppsalas valborgsfirande i Ekonomikumparken har nog aldrig känts längre bort än den gjorde detta år när jag åt en supergod middag i en villa i Norrland tillsammans med två småbarnsfamiljer.

Men nu är det ny arbetsvecka och det var, trots att helgen kändes väldigt kort för att vara en långhelg, ganska gött att gå till jobbet i morse när vädret var på detta sättet.

En vecka i en konsults liv: Maria på Security! En vecka i en konsults liv: Maria på Security!

Inför varje vecka brukar jag ta en kik på min kalender för att förstå om jag bör prioritera om hur jag lägger upp mitt arbete eller de möten jag har. Om vi tar en kik på denna vecka så kan jag notera följande:

En vecka i en konsults liv: Maria på Security!
  • Imorgon kommer jag att gå på AWS Summit Stockholm som är Amazon’s konferens om deras molnplattform där vi kommer få höra om nyheter, träffa experter och förstå olika kunders utmaningar i området ”cloud”. Själv ser jag mest fram emot att diskutera hur man arbetar med säkerhet i molnet då detta är mitt fokusområde samt något som våra kunder funderar mycket kring just nu.
  • På torsdag ska jag spela tennis (hoppas det fina vädret håller i sig)! Genom Accenture’s idrottsförening så har vi möjlighet att boka tider på flera av Stockholms tennisbanor och denna vecka har jag bokat en tid för att köra utomhuspremiären i Haga.
  • På fredag är det Accenture’s årliga vårkonferens där jag får möjlighet att träffa mina kollegor från alla kontoren i Sverige (Malmö, Göteborg och Stockholm) samt kollegorna från samma kontor men som jag tyvärr inte får chansen att träffa så ofta då vi sitter på olika kunder och projekt. Förutom chansen att mingla med mina kollegor kommer så ser jag också fram emot att höra från vår ledningsgrupp hur det går och vad vi fokuserar på nu och framåt.
  • När det kommer till eventuell omprioritering och hur jag ska lägga upp mitt arbete så kommer jag nog behöva ställa in och flytta morgondagens möten som då jag vill lägga min fulla uppmärksamhet på AWS Summit och inte behöva leta upp någon skrubb att kunna ringa till mötena på. Jag kommer också behöva ägna mina luckor mellan mötena till att fila på en analys som jag jobbar med där jag utvärderar mognadsgraden av olika säkerhetskontroller för en kund.

Summeringen är att detta ser ut som en bra vecka och jag hoppas verkligen vädret fortsätter som det gjort hittills så att vi alla äntligen kan få lite vårkänslor.

/ Maria på Security

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ bloggen på Facebook http://bit.ly/2oXf1DK eller håll dig uppdaterad via Instagram, http://bit.ly/2oA4wJY , och Twitter, http://bddy.me/2kKGJ8l , med hjälp av hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida:https://www.accenture.com/se-en/car... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive