BLOG


April 03, 2017
En vecka i en konsults liv: Maria på Amazon Web Services Summit Stockholm!
By: Maria at Security

Idag är jag tillsammans med några av mina kollegor och besöker Amazon Web Services (AWS) Summit Stockholm som är en konferens där vi får möjligheten att lära oss mer om Amazon’s molnplattform och tillhörande tjänster. Att få möjligheten att gå på dessa typer av konferenser och events är viktigt både för mig i min egen utveckling men även för Accenture. Då vi hjälper många av våra kunder att navigera rätt i nya typer av teknologier och trender så är det viktigt att vi håller oss uppdaterade i dessa områden.

En vecka i en konsults liv: Maria på Amazon Web Services Summit Stockholm!

Morgonen inleddes med att Mikael Damberg (Närings- och innovationsminister) talade om hur Sverige arbetar med innovation samt uppmärksammade att AWS nyligen annonserade att de kommer öppna tre datacenter i Sverige.

Efter att några fler gästtalare berättat hur de utnyttjat de tjänster som AWS tillhandahåller för att kunna leverera deras egna tjänster (bland annat Scania och Viaplay) så fick vi möjlighet att själva välja vilka ämnen som vi ville lära oss mer inom AWS. Mitt fokusområde är såklart säkerhet så jag letar gärna upp de sessioner och föreläsningar som berör det ämnet, många av våra kunder frågar sig idag hur de kan flytta till molnet men ändå hålla sin egen och sina kunders information säkert så därför är det viktigt för mig att förstå hur AWS löser detta bäst.

En vecka i en konsults liv: Maria på Amazon Web Services Summit Stockholm!

De av mina kollegor som också spenderar dagen här på AWS Summit väljer istället föreläsningar som passar deras roller, fokusområden eller projekt bättre.

En vecka i en konsults liv: Maria på Amazon Web Services Summit Stockholm!

Förutom att jag får möjligheten att lära mig nya saker så är det också kul att få möjligheten att mingla med andra inom samma och liknande branscher och att få bryta av vardagen lite. Imorgon är jag tillbaka på projektet ute hos den kund som jag vanligtvis ägnar min tid hos och förhoppningsvis får jag möjlighet att dela med mig av vad jag lärt mig under dagens konferens.

/Maria på Security

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ bloggen på Facebook http://bit.ly/2oXf1DK eller håll dig uppdaterad via Instagram, http://bit.ly/2oA4wJY , och Twitter, http://bddy.me/2kKGJ8l , med hjälp av hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida:https://www.accenture.com/se-en/car... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive