Skip to main content Skip to Footer

BLOG


October 31, 2016
En vecka i en konsults liv: Att förstå sina kunder
By: Lina at Consulting

Hej,

Torsdagen var en rätt lugn dag och jag passade på att göra lite utbildningar. Bland annat så gjorde jag den årliga upplagan av onlinekursen om vår uppförandekod och affärsetik. Det är en bra påminnelse om att jag och mina (typ) 379 999 kollegor världen över följer samma värderingar, och att det är viktigt att vi agerar respektfullt och professionellt både gentemot varandra och mot våra kunder.

Lunch åt vi i matsalen på kontoret, och vi som brukar äta ihop fick sällskap av en mer senior kollega. Han har även jobbat ”på andra sidan” av konsultprojekt, det vill säga som beställare eller i kundteamet. Så vi diskuterade hur viktigt det är att man som konsult förstår sina kunders situation, vad som är viktigt för dem i deras roller och vad de strävar mot. Helt enkelt, att man ska vara ödmjuk och lyssna mycket för att vara en bra konsult. ”Självklart gör man det” tänker ni, men ibland glömmer man bort det och blir lite irriterad på att alla företag inte bara gör allt enligt vad som stod i kursböckerna på universitetet. Men när man tänker lite längre kommer man på att de flesta företags mission är något annat än att göra allt enligt ”best practice”... Intressant diskussion!

På eftermiddagen blev jag tillfrågad om att åka med på ett studentevent i nästa vecka, vilket jag såklart tackade ja till. Så efter det ägnade jag mig åt att förbereda en presentation inför det. Vi ska dels berätta om Accenture i stort, men också ha ett ”vad gör en konsult om dagarna”-inslag. Det vill säga som jag gör här nu, så det är bra att jag har värmt upp :)

Såhär såg det ut för någon månad sedan när vi träffade studenter i Linköping:

Lina

Eftersom jag inte hade mycket att göra så passade jag på att gå hem när det fortfarande var ljust och kunde se lite fina höstlöv. Sen ägnade jag kvällen åt att Skypa med en kompis som bor i Belgien och ska snart köra lite yoga.

Lina

Vi hörs!

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter under veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city