BLOG


November 01, 2016
En vecka i en konsults liv: Att kunna fråga kollegor
By: Lina at Consulting

Hej!

Idag är det fredag, och jag lyckades få lite längre tid än vanligt för frukosten. Jag försöker alltid få till att läsa något, men ganska ofta kommer jag bara till jobbmejlen eller eventuellt mitt Twitter-flöde. Idag hann jag dock öppna DI och i alla fall läsa deras ledare! Eftersom hela veckan varit grå så har jag köpt hem någon typ av ”superfrukt-shot” för att hålla mig frisk - med en väldigt trevlig förpackningsdesign…

Lina

På jobbet blev jag kontaktad av en kollega som behövde få hjälp med att hitta svar på en fråga för deras projekt. Så jag började leta efter svaret, och satt i ca 2 timmar i vårt interna ”kunskapssystem” (där mycket av det vi producerar världen över laddas upp för att man ska kunna få inspiration från varandra) och även på nätet för att hitta svaret utan att lyckas. Sen insåg jag att vi har en avdelning som är experter på det frågan handlade om, så jag kontaktade en kollega som jag tidigare varit på projekt med och frågade om han kunde ge mig ett namn på någon ”expert”. Det kunde han, och inom en timma hade hon svarat på mitt mejl med svaret på frågan. Det är en av de häftigaste sakerna med Accenture – det finns alltid någon som har kunskap eller erfarenhet som kan svara på frågor, och i stort sett alla tar sig tid att göra det!

Så istället för att skicka tillbaka ett svar från en google-sökning till min kollega, så skickade jag tillbaka ett svar från någon som faktiskt vet vad hon pratade om… I slutet på dagen träffade jag de andra konsulterna som jag ska åka på studentevent med nästa vecka, och vi fortsatte att jobba på presentationen tillsammans. Eftersom det inte var så länge sedan vi själva var studenter så kommer vi ju ihåg vad vi tyckte var bra och dåligt när företag kom och presenterade sig - förhoppningsvis har vi lyckats fånga allt bra i denna presentation.

Lina

Efter det var det dags för spelkväll med en ny förening som bildats på Accenture, Accenture Play, som ägnar sig åt alla typer av spel – både typ Playstation och Wii, och brädspel. Kvällen började med en presentation med Patrick Liu, som är en av grundarna till Rovio som utvecklat Angry Birds och Angry Birds 2. Han pratade om hur de bytte affärsmodell från den första versionen till den andra och generellt hur man gör ett mobilspel så framgångsrikt som möjligt. Väldigt intressant!

Lina

Det var allt för mig - tack så mycket för att ni följt med denna vecka! Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   COMMENTS (0)

   SIGN IN WITH SOCIAL

   COMMENT WITH SOCIAL

   OR COMMENT WITH EMAIL

   Your Data Privacy

   By providing your e-mail address, you agree to the terms
   outlined in our privacy statement associated with
   commenting on the site. Your e-mail address will not be
   used for promotional marketing purposes.

   Retype the CAPTCHA code from the image
   Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
    

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

   Stay in touch

   Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.