BLOG


October 17, 2016
En vecka i en konsults liv: En crash course i HR
By: Kristina at Consulting

I fredags fick jag äntligen jobba från Accentures kontor på Kungsholmen. Det var alldeles för länge sen sist. Oftast brukar jag se till att vara här på fredagar, men de senaste veckorna har jag inte fått till det. Jag passade på att äta lunch med Shika som jag är buddy åt. När man börjar på Accenture får man en buddy som man kan ställa alla de där frågorna som man kanske inte annars vet vem man ska fråga, hur man tidsrapporterar, vad man ska ha på sig på kontoret, var man ska äta lunch och så vidare.

Kristina

Efter lunch hade jag en workshop med ett av mina team. De jobbar med ett projekt inom HR, men har inte jättemycket erfarenhet inom det området. Idag hade vi en av våra HR-experter i Sverige på besök i Stockholm så jag hade passat på att boka in en session med honom och teamet så att han kunde ge dem en crash course i HR, samt dela med sig av tips och tricks och erfarenheter. Det var mycket uppskattat!

Kristina

Efter jobbet gick jag förbi en AW som min gruppering inom Accenture hade på en bar här i närheten. Mina föräldrar var barnvakt, så efteråt träffade jag upp min sambo och vi gick och åt middag på en restaurang i närheten av kontoret. Han jobbar nämligen också på Accenture. Vi har faktiskt exakt samma startdatum, och träffades på en utbildning i USA precis när vi hade börjat. Han jobbade då i London och jag i Oslo, så vi pendlade där emellan i några år, innan vi båda transfererade till Stockholmskontoret. Och nu sju år senare är vi båda kvar på Accenture.

Kristina

Tack för att ni har följt mig den här veckan!

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   COMMENTS (0)

   SIGN IN WITH SOCIAL

   COMMENT WITH SOCIAL

   OR COMMENT WITH EMAIL

   Your Data Privacy

   By providing your e-mail address, you agree to the terms
   outlined in our privacy statement associated with
   commenting on the site. Your e-mail address will not be
   used for promotional marketing purposes.

   Retype the CAPTCHA code from the image
   Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
    

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

   Stay in touch

   Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.