BLOG


October 12, 2016
En vecka i en konsults liv: Kristina på Consulting
By: Kristina at Consulting

Jag heter Kristina Torell och jobbar som manager inom Accenture Consulting, och mer exakt inom den industrigruppering som arbetar mot kommunikation-, media- och teknikföretag (CMT), med fokus på management consulting. Jag har jobbat på Accenture i sju år, och innan dess pluggade jag Industriell Ekonomi i Linköping. Innan jag skrev mitt exjobb gjorde ett internship på Accenture i Norge, och när jag hade pluggat klart började jag på Oslokontoret.

Efter två år i Norge ville jag flytta hem igen, så då transfererade jag till Stockholmskontoret. Jag bor på Lidingö med min sambo Matt och vår tvååriga dotter Olivia, och när jag inte jobbar umgås jag med familj och vänner, lagar mat, tränar och reser. Just nu är jag inblandad i ett gäng olika projekt för en av våra telekomkunder. Jag är bland annat Change Management-ansvarig i ett komplext IT-transformationsprojekt, involverad i en förstudie kring den digitala arbetsplatsen samt en pilot av ett socialt samarbetsverktyg. I tillägg till detta supportar jag Accentures team i två andra projekt. Det är helt enkelt full fart på jobbet just nu!

Måndagen var som en helt vanlig måndag. Det innebär mycket möten - statusmöte med hela transformationsprojektet, möte med den nya projektledaren för ett av de andra projekten för att diskutera vilken roll jag ska ta, kick-off call i ett annat projekt, samt ett call med en rekryteringsfirma som vi använder för att få tips om personer som skulle kunna passa hos oss. Vi behöver nämligen växa en hel del, så vi är på jakt efter kandidater på alla nivåer. Jag hann i alla fall med lunch med delar av teamet, vilket var väldigt trevligt.

Kristina

Strax före fyra loggade jag ut för att hämta Olivia på förskolan. Vi träffade upp en föräldraledig kompis i en lekpark och sen gick vi alla hem till dem för att äta middag. Det är härligt med kompisar som bor nära så att man bara kan promenera hem.

Kristina Kristina

Vi hörs!

Håll utkik efter nya uppdateringar från Bala under veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   COMMENTS (0)

   SIGN IN WITH SOCIAL

   COMMENT WITH SOCIAL

   OR COMMENT WITH EMAIL

   Your Data Privacy

   By providing your e-mail address, you agree to the terms
   outlined in our privacy statement associated with
   commenting on the site. Your e-mail address will not be
   used for promotional marketing purposes.

   Retype the CAPTCHA code from the image
   Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
    

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

   Stay in touch

   Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.