BLOG


February 16, 2017
En vecka i en konsults liv: Konsulten Kalle, kontorsarbete och bandet Interpoppers!
By: Kalle at Digital

Innan jag går in på Mäster Samuelsgatan 42, där Accenture Interactive har sin e-Commerce-utveckling, passar jag på och tittar upp mot fasaden och tar en bild. Vi har kontoret högst upp till vänster (se röd markering). Av någon anledning så fastnar frasen "The only way is up" i huvudet medan jag tar hissen upp till översta våningen.

Kalle

Den här morgonen börjar med ett nästan spöklikt lugn på kontoret. På grund av olika sammanträffanden är det många i teamet som är på andra håll idag. Vi har våra testkonsulter på SAST-möte och vår Lead Architect och vår Maintenance Lead på en utbildning i "Advanced GIT & BitBucket". Vi har ytterligare två av tre Scrum-masters som jobbar på distans av olika anledningar.

Idag är också nästan mötesfritt och det betyder att jag äntligen kan ta tag i min "att-göra-lista". De senaste dagarna har varit fulla med möten, förberedelser till möten och diverse oplanerade brandsläckningsövningar. För att jag ska ha en chans att göra allt det som förväntas av mig är min "att-göra-lista" ett helt nödvändigt verktyg. Så fort saker dyker upp som jag behöver göra, men inte exakt just nu, så lägger jag upp en notering om det i listan. Varje morgon går jag igenom listan för att prioritera vad som är viktigast att lägga tiden på idag och vilka saker som jag kan delegera. Överblick, prioritering och delegering är nyckelorden här. Om jag skulle göra precis allting som jag blir ombedd, exakt då jag fick frågan skulle jag få jobba väldigt långa dagar och arbetet skulle bli uppsplittrat och dåligt gjort.

En hel del mail ska besvaras, tidrapporter ska granskas och godkännas, projektplaner ska följas upp och avrapporteras. Det är mycket som ska göras, men tack vara min prioriterade lista kan jag få det viktigaste gjort först och vara säker på att jag kan hålla allt som jag har utlovat. Rutinjobb av den här sorten är inte min favoritsyssla men jag är glad att jag i dag får koncentrerad tid och kan få undan mycket. Jag kan också sätta på hörlurarna och spela lite ondskefull hårdrock för att hålla energin och drivet igång!

Från SAST kommer en bild från våra konsulter på plats. De ser ut att ha det bra, men de vill inte missa chansen att få vara med här på bloggen. Här är de alltså:

Kalle

Eftersom jag är koncentrerad och har flyt just nu så blir dagens lunch en ren bränsletankning. När det är rätt läge kan mat vara både konst, kultur och njutning. I andra situationer är mat mest bara en praktisk detalj som ska fylla sin funktion med minsta möjliga insats. Idag blir det alltså en shaker måltidsersättning som innehåller en välbalanserad sammansättning av näringsämnen, mineral och vitaminer. Det tar väl ungefär 3,5 minuter att klara av hela måltidsproceduren. Ni som känner mig väl vet att jag har en svaghet för välgjorda cocktails i andra sammanhang så här kan ni se dagens lunch i ett cocktailglas. Observera den vackra Spirulinagröna färgen! ;-)

Kalle

När jag har fått undan tillräckligt mycket praktiska ting tar jag en lunchpromenad för att röra lite på mig och för att jag har lite saker att fixa på stan. På lördag fyller pappa 70 så jag har en del att fixa inför det. Jag kan inte gå in på några detaljer här eftersom min far kan tänkas läsa det här inlägget, men tanken är i alla fall att vi ska ha en familjemiddag hemma hos oss på lördag. Det kräver lite planering och förberedelser och det är redan torsdag.

När jag kommer tillbaka till kontoret får jag frågan om det blir någon Interpoppers-spelning på vår kontorsfest om några veckor. Vi är några stycken som har spelat på våra företagsfester tidigare. Vi har döpt bandet till Interpoppers (Eftersom vi alla jobbar med Intershop). Jag har inget riktigt svar att ge just nu för bandet har legat lite i träda de senaste månaderna och vår trummis har precis blivit pappa. Det är synd att vi inte har spelat på ett tag för vi har nämligen förmånen att ha tillgång till replokal på jobbet! Längst ner i källaren på huset ligger Brightsteps arkiv och tillika replokal för Interpoppers. Vi kan alltså ta hissen ner och köra ett rep på lunchen om vi vill. Här kan ni se en bild från replokalen

Kalle

Här kommer alltså ett upprop till alla Interpoppers: Dags att sluta jåla och sätta ner foten nu! Kan vi boka in ett rep a.s.a.p.?

När arbetsdagen är slut har jag bråttom hem. Vi har mycket som ska förberedas och planeras inför lördagens födelsedagsfirande. Dessutom ska jag hämta Tilde (min dotter) från sin mamma ikväll - vi byter på torsdagar. Ingen rast och ingen ro alltså, men innan dagen är slut kommer jag nöjt kunna se tillbaka på allting som blivit gjort. Inte illa för en grådisig tisdag i februari!

Simma lugnt så hörs vi igen i morgon på samma kanal!

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: https://www.accenture.com/se-en/blo där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv. ​

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.