BLOG


May 10, 2016
En vecka i en konsults liv: Jessica på Technology tar över
By: Jessica at Technology

Se Jessica introvideo!

Jessica Noack, jag är Senior Manager på Accenture Technology. Jag arbetar som Service Delivery Lead på våra Outsourcing leveranser, vilket oftast innebär längre uppdrag hos samma kund, och med ett team som kommer från olika länder. Jag är experience hired, och har varit på Accenture i 8 år. Jag drivs av utmaningar, och på Accenture får jag det uppfyllt. Privat är jag gift och har 2 söner i tonåren och en stor hund. Vi är en väldigt aktiv familj som gillar att åka skidor, spela golf och tränar regelbundet. Vi har ett hus i Solna och ett landställe vid havet, där vi tillbringar så mycket tid vi kan (dock inte alltid som sönerna vill eller följer med). Följ mig den här veckan, nu kör vi!

Efter en helt underbar långhelg, så är jag på väg till jobbet. Då jag sitter ute hos kund så kunde jag börja veckan med att promenera dit. Mina steg är lätta och jag får mer energi då vädret är så underbart!

Måndagen börjar med en kaffe och gå igenom mailen som kommit under natten. Oftast börjar min vecka på söndagskväll med att ta en stund att läsa igenom mail, göra en ”att göra lista” med prioriteringar samt se över min kalender för veckan. Jag har fått ett första utkast till material ifrån mina kollegor i Indien inför våra ”governance möten” med kunden. Detta material är viktigt då vi visar hur förra månaden har gått, så jag lägger tid på att gå igenom samt ge feedback. Därefter har jag har möten/dialoger med både kund och mitt team.

Under eftermiddagen har vi en online utbildning med teamet då vi infört ett helt nytt verktyg och där dagens fokus är att gå igenom en helt ny del som är ”Knowledge”, där vi skall börja samla vår kunskap. För mig är det viktigt att vara med och inspirera, ställa frågor och framför allt förklara vikten av detta. Vi sitter på olika platser med personer ifrån Stockholm, Bangalore och Minneapolis, här är en bild ifrån det rummet jag ansluter ifrån.

Jag avslutar dagen med ett av mina favorit pass på SATS, och kommer hem svettig och nöjd. Mannen har idag lagat lasagne och stor sallad. Han och våra tonårs söner har redan ätit, så jag äter själv och hör sedan med sönerna om deras dag. Vi har sedan barnen varit små, haft en grundfördelning av varannan vecka då den ena tar morgonen, och den andra tar kvällen och vise versa veckan efter. Så denna vecka har jag morgonen och har då möjlighet att jobba/träna/träffa kompisar på kvällen, dock försöker vi äta middag ihop så ofta som det går.

Popular Tags

  More blogs on this topic

   Archive

    

    COMMENTS (0)

    SIGN IN WITH SOCIAL

    COMMENT WITH SOCIAL

    OR COMMENT WITH EMAIL

    Your Data Privacy

    By providing your e-mail address, you agree to the terms
    outlined in our privacy statement associated with
    commenting on the site. Your e-mail address will not be
    used for promotional marketing purposes.

    Retype the CAPTCHA code from the image
    Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
     

    Find a job

    Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

    Stay in touch

    Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.