Skip to main content Skip to Footer

BLOG


June 19, 2017
En vecka på vårt summer Internship: Möt Josefin!
By: Josefin at our Summer Internship

Hejsan!

Jag heter alltså Josefin och har fått förmånen att gå Accenture Summer Internship Technology denna sommar. Det innebär att jag under sex veckor kommer vara ute på ett kundprojekt och två veckor på ett internprojekt på Accenture. Utöver spännande jobb har vi interns två fina ”faddrar” som har hand om Internshipet vilka har planerat några aktiviteter under sommarens gång. I förra veckan hade vi en sådan aktivitet där vi var på Fox in a Box vilket är ett slags Escape Room. Mitt lag skulle rädda världen från en Zombieapokalyps vilket var riktigt läskigt! Eller, det var nog mest jag som var mesig och tyckte det var läskigt med zombieljud, videos på kravlande zombies i korridoren utanför samt blodiga gamla grejer i rummet. Vi var faktiskt riktigt dåliga till en början men sen skärpte vi till oss och var en minut från att rädda världen vilket var lite surt. Därav de sura minerna (på mig och Victor åtminstone) på bilden nedan.

En vecka i en konsults liv: Frukost med kollegor och samarbeten med Malvina och KTH!

Nog om apokalypser! Jag är drygt en vecka in på mitt kundprojekt och nu har det verkligen kommit igång ordentligt. Jag jobbar mycket med test av ett system så under dagarna skriver jag test case, genomför test och koordinerar testning. Det är nämligen två stycken i Indien som genomför de flesta testen och även två stycken hos kunden som testar så jag koordinerar lite däremellan om det uppstår buggar eller oklarheter.

För att kunna skriva test case och hitta alla fall som behöver testas måste jag förstå alla funktioner ordentligt varpå jag behövt lägga en del tid på att sätta mig in i systemet vilket har varit rätt köttigt. Som tur är har jag fått/ får mycket hjälp av min Team Lead (han som lärde mig att alltid låta kunden vinna) och framförallt av de som utvecklat systemet. Än så länge har de inte tröttnat på mina oändliga frågor och de är verkligen otroligt hjälpsamma vilket jag är jättetacksam för! Jag tänkte att jag givetvis skulle ha med dem på bild här i bloggen så här ser ni två av stjärnorna; Björn och Carl-Henrik.

En vecka i en konsults liv: Frukost med kollegor och samarbeten med Malvina och KTH!

Vi har deadline nästa måndag och i och med midsommar så är det lite köttigt just nu. Samtidigt som det är lite stressigt så känns det också väldigt spännande att det faktiskt är på riktigt. Well well, nu är det dags för mig att åka på födelsedagsfirande för farmor.

Vi hörs imorgon!

Josefin

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ bloggen på Facebook http://bit.ly/2oXf1DK eller håll dig uppdaterad via Instagram, http://bit.ly/2oA4wJY , och Twitter, http://bddy.me/2kKGJ8l , med hjälp av hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida:https://www.accenture.com/se-en/car... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive