BLOG


June 26, 2017
En vecka i en konsults liv

Hej!

Dags för veckans första inlägg! Mitt namn är Gabrielle och jag har under sommaren fått möjligheten att arbeta som intern på Accenture Technology. Vanligtvis finner ni mig i Linköping där jag pluggar till Civilingenjör i Industriell Ekonomi men i sommar befinner jag mig alltså i Stockholm på ett spännande kundprojekt där jag genomför tester och konfigurering av ett affärssystem.

Efter helgens midsommarfirande och flyttstädning (jag har precis flyttat från min lägenhet i Linköping till en nybyggd pärla i Norra Djurgårdsstaden) var jag taggad på att komma tillbaka till kontoret. Nu när jag är inne på min tredje vecka på projektet börjar saker och ting falla på plats och jag börjar förstå lite av det jag håller på med om dagarna. Det gör såklart att arbetet flyter på bättre och jag kan arbeta lite mer självständigt, vilket känns väldigt roligt! Såklart ställer jag fortfarande massvis med frågor men alla på kontoret är supersnälla och tar sig alltid tid att hjälpa mig och förklara saker och ting. Att alla är så snälla hela tiden är nästan det bästa här på kontoret - förutom förmiddagsfikan som Jas, min kollega från England, alltid föreslår någon gång mellan 9 och 10 på morgonen. Han har verkligen annamat den här svenska traditionen med fika, vilket jag inte klagar på!

Dagen till ära blev jag och Johan, som också är intern på Accenture i sommar, medbjudna på lunch med ett par seniora medlemmar i vårt projekt. Vi hade bokat bord på Ballbreaker som kombinerar restaurang och inomhusaktiviteter under ett och samma tak. Tyvärr hann vi inte med någon bowling, men maten (torsk i mitt fall) och sällskapet var väldigt bra. Här kommer en bild från kaffet efter lunchen eftersom att jag glömde ta bild innan vi hade ätit upp.

En vecka i en konsults liv:

Efter lunch fortsatte jag att testa systemet och nu sitter jag hemma i vardagsrumssoffan med min barndomskompis Alexandra som är på besök, så nu måste jag sluta skriva. Mer om mina upplevelser som konsult får ni läsa imorrn!

Gabrielle

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ bloggen på Facebook eller håll dig uppdaterad via Instagram, och Twitter, med hjälp av hashtaggen #konsultvecka. För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida:https://www.accenture.com/se-en/car... där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv.

Popular Tags

    More blogs on this topic

      Archive