BLOG


November 28, 2016
En vecka i en konsults liv: Annett på Technology
By: Annett at Technology

Hejsan,

Den här veckan är det jag som ska blogga om hur det är att jobba på Accenture! Detta måste vi så klart inleda med att reda ut den viktiga frågan - vem är jag?

Mitt namn är Annett Persson och jag jobbar som Analyst inom den del av Accenture Technology som heter Oracle. Ännu är jag, vad somliga brukar kalla, färsking när det kommer till arbetslivet eftersom detta är mitt första jobb och framför allt för att jag bara har jobbat här sedan slutet av augusti. Men alla vet ju att tiden går fort när en har roligt och redan har tre månader passerat!

Lite kuriosa: Jag är född och uppvuxen utanför Örnsköldsvik, men har bott de senaste fem åren i Luleå där jag pluggade civilingenjör Industriell ekonomi. Efter min examen i juni gick flyttlasset till Sundbyberg, där jag numera är bosatt. När det kommer till intressen, har jag ett stort intresse för sport och friluftsliv i allmänhet, men längdskidor och orientering i synnerhet. I övrigt gillar jag något, som säkerligen många andra också gör, nämligen mat, samt att umgås med vänner och familj.

Nog om mig, nu tycker jag vi kickar igång denna vecka!

Denna vecka är faktiskt lite speciell. Det är nämligen min sista vecka på det projekt jag varit på sen jag började. Dessa dagar kommer därför till stor del att bestå av att färdigställa och överlämna material till kunden innan det är dags för mig att rulla av projektet. Dagen inleddes däremot lite annorlunda i och med att jag hade min första, virtuella, lektion i det Oracle Boot Camp jag kommer att gå under tre veckor framöver, för att lära mig mer om deras affärssystem.

Annett

När klockan slog 12 var det dags för en efterlängtad lunch med några av mina kollegor. En sak som är så roligt med att jobba på ett stort och globalt företag är att man får chansen att jobba med människor från olika delar av världen. Nitin, längst till vänster i bild, anlände till Sverige i lördags och har tidigare bara varit i Sverige under sommarhalvåret. Ett hett ämne under lunchen var därför snö och kyla!

Annett

Kvällen till ära firades med att hoppa tillbaka upp på träningshästen efter ett par veckor av frånvaro på grund av sjukdom och mycket resande. Träningen var jobbig och alltså väldigt lyckad!

Annett

Det var allt för mig - tack så mycket för att ni följt med denna vecka! Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   COMMENTS (0)

   SIGN IN WITH SOCIAL

   COMMENT WITH SOCIAL

   OR COMMENT WITH EMAIL

   Your Data Privacy

   By providing your e-mail address, you agree to the terms
   outlined in our privacy statement associated with
   commenting on the site. Your e-mail address will not be
   used for promotional marketing purposes.

   Retype the CAPTCHA code from the image
   Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
    

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

   Stay in touch

   Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.