BLOG


October 06, 2016
En vecka i en konsults liv: Ingen dag är den andra lik
By: Anna på Financial Services

I mitt liv ser alla dagar olika ut, dag som kväll. Jag är generellt på relativt mycket events och middagar med Accenture. Eftersom man å ena sidan har en tillhörighet till en del av Accenture's organisation (Financial Services och Finance and Risk i mitt fall) men å andra sidan tillhör ett projekt med andra personer, blir det vanligtvis events på båda sidor. Idag, lillördagen till ära, hade projektet ett större firande för att en dellevernas är avklarad. Det bjöds på lite dryck, väldigt gott tilltugg och ett härligt mingel. Dessutom var jag förra veckan på en reunion med mitt första projekt på Accenture, då vi spelade biljard och åt middag på Balzac. Nästa vecka har vi även en racketlon-turnering (tennis, badminton, squash och pingis) som jag ska vara med på, och förhoppningsvis vinna ;)

Anna

Variationen fortsätter på samma spår på dagstid. Ett liv som konsult innebär verkligen att ingen dag är en annan lik. Jag har sedan min början på Accenture varit 100% allokerad till olika projekt, vilket innebär att jag hela tiden sitter ute hos kund, med undantag för de möten eller andra åtaganden som gör att jag ibland behöver befinna mig på Accenture-kontoret. Dagarna består ofta av möten i olika konstelationer; workshops, planering, intervjulika möten eller interna möten. Jag kan sitta med interna arbetsuppgifter såsom att se över finanserna för projektet. Andra vanliga arbetsuppgifter är att förbereda en powerpoint till ett av många klientmöten eller att rita upp processer - present state vs target state. Idag har jag endast haft ett fåtal möten och har därav kunnat stoppa hörlurar i öronen, lyssnat på musik och gått in i ett djupt "fokuserings-mode" hela dagen. Just det faktum att ingen dag är en annan lik, faller mig perfekt i smaken.

Lunchen i måndags och tisdags bestod av matlådor som jag hade tagit med till jobbet. Idag var lunchen bättre än vanligt. Jag lunchade med min chef, tillika Career Counselor, tillika första projektledare, tillika en väldigt god förebild och ledare. Vi lyxade till det lite och åt på Nalen och snackade om allt från hur projekten går till hur privatlivet rullar på.

Anna

Kvällen avslutades med en AW med en kompis som jag kom nära under min tid på Deloitte. Jag tycker att det fina som konsultbyråer generellt har gemensamt är att sammanhållning, gemenskap och vänskap skapas vare sig man vill eller inte. Therese och jag kände varandra lite ytligt från Lund men idag är hon en väldigt nära vän. Även fast jag tycker att jobbet oftast är väldigt kul (man har upp- och nedgångar) så prioriterat jag det privata högt – främst att hinna träna och att umgås med nära och kära. I min värld kommer inspiration mycket från vänner jag träffar som gör liknande saker eller helt andra saker. Jag tror att det är viktigt att även ta in de delarna för att bli en bättre konsult. Med det sagt vill jag önska er en trevlig kväll, hörs imorgon igen!

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   COMMENTS (0)

   SIGN IN WITH SOCIAL

   COMMENT WITH SOCIAL

   OR COMMENT WITH EMAIL

   Your Data Privacy

   By providing your e-mail address, you agree to the terms
   outlined in our privacy statement associated with
   commenting on the site. Your e-mail address will not be
   used for promotional marketing purposes.

   Retype the CAPTCHA code from the image
   Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
    

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

   Stay in touch

   Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.