BLOG


October 04, 2016
En vecka i en konsults liv: Anna på Financial Services
By: Anna på Financial Services

Jag heter Anna Dahl och jobbar som Consultant inom Finanical services på Accenture sedan två år. Innan Accenture jobbade jag tre år på Deloitte där jag främst ägnade mig åt internrevision och internkontroll, men även då med fokus på finansiella bolag. Jag pluggade i den i särklass bästa studenstaden, Lund, där jag tog min ekonomiexamen. Jag älskar löpning och målet är Stockholm maraton nästa år. Nu håller jag tummarna för att kroppen håller. Jag bor i vackra Vasastan och gillar utöver löpning även golf, inredning och massa god mat och dryck i trevligt sällskap.

Nytt projekt, nya utmaningar. Vilken bra tajming på första blogginlägg! Gårdagen innehöll nämligen både avtackning och projektstart på samma dag. ”Gamla” kunden bjöd på frukost och lämnade över en liten present då jag i fredags rullade av det Data Governance-projekt jag drivit som PM under sex månader. Jag jobbade med ett fantastiskt roligt gäng på förra uppdraget och det är därav lite kluvet att byta projekt, men det är ju å andra sidan variationen och kunskapsbredden jag får som jag verkligen uppskattar med konsultandet. I det nya projektet ska vi hjälpa kunden att sätta upp processer för att klassificera och värdera vissa av sina tillgångar i enlighet med ett nytt regelverk som beräknas träda i kraft under 2018 (IFRS 9). Där hoppar jag in i en roll som PM/Business analyst vilket känns superspännande och utmanande.

Anna

Gänget på bilden nedan är mitt nya lilla team, vi är på väg från projektets första möte.

Anna

Efter jobbet skyndade jag till en måleributik för att handla provfärg att måla sovrummet med. Mörkt och grått ska det bli! Därefter blev matlagning och en stor form av Per Mobergs goda lasagne. Nu ska jag hinna se ett avsnitt av den nya serien som vi har börjat kolla på, ”Stranger things”, innan det är dags att sova!

Anna

Vi hörs i veckan!

Håll utkik efter nya uppdateringar från våra konsulter i veckan. Följ även bloggen på Twitter http://bit.ly/1WxIJKv med hashtaggen #konsultvecka.

För att läsa mer om Accenture Sverige besök vår karriärsida: http://bit.ly/2cETLk2 där hittar du även alla tidigare blogginlägg från En vecka i en konsult liv!

Popular Tags

  Archive

   

   COMMENTS (0)

   SIGN IN WITH SOCIAL

   COMMENT WITH SOCIAL

   OR COMMENT WITH EMAIL

   Your Data Privacy

   By providing your e-mail address, you agree to the terms
   outlined in our privacy statement associated with
   commenting on the site. Your e-mail address will not be
   used for promotional marketing purposes.

   Retype the CAPTCHA code from the image
   Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
    

   Find a job

   Start your search here: Enter job title, skill, experience level or city

   Stay in touch

   Join the Accenture Talent Connection, follow our Careers blog, or sign up for job alerts.